Nudimo usluge deratizacije

U bukovalnom smislu deratizacija znači unlištavanje pacova. U širem savremenijem pogledu pod daratizacijom se podrazumeva uništavanje svih štetnih glodara koji pretstavljaju opasnost po zdravlje ljudi i životinja, zato što prenose niz zaraznih i parazitnih bolesti.

Glodara u svetu ima preko 3.000 vrsta, od kojih u našoj zemlji žive 33 vrste. Od ovih vrsta kao najrasprostranjenije navodimo sledeće: poljski miš (Apodemus agrarius), šumski miš (Apodemus sylvaticus), poljska voluharica (Microtus arvalis), vodeni pacov (Arvicola terestris), bizamsiki pacov (Ondatra zibetica), sivi puh (Glis glis), tekunica (Citelus citelus).

Od pomenutih vrsta u našim klimatsko-geografskim uslovima, najmnogobrojnija je vrsta domaćeg miša (oko 60%), za kojim sledi sivi pacov (oko 15%), a na kraju dolazi domaći pacov — oko 10%. Ostalih 15% otpada na sve ostale vrste glodara.

Za anatomsku građu glodara karakteristični su oštri sekutići koji nepretkidno rastu i troše se pri glodanju. Ovi sekutići su srpastog izgleda, sa zaošternim vrhovima u vidu dleta, tako da pretstavljaju moćno oružje u borbi protiv neprijatelja, a tim istim sekutićima se ove životinje služe u prihvatanju i grickanju hrane, kao i pri kopanju zemlje.

U odnosu na zdravlje i na delatnost ljudi, glodari imaju negativnog uticaja u smislu što prenose tridesetak zaraznih i parazitnih bolesiti od kojih navodimo sledeće: kugu, tularemiju, hemoragicnu groznicu, Lassa-groznicu, antraks, salamonelozu, leptospirozu, murini tifus, besnilo i druge, a od parazitarnih bolesti navodimo — trihinozu, tenijazu, amebijazu i druge. Osim toga, glodari nanose velike materijalne štete, što je u neposrednoj zavisnosti od njihove brojčanosti.

Borba protiv pacova kao prenosilaca kuge vodi se već vekovima, a najpre su protiv nje bile pireduzimane mehaničke mere kao što je stavljanje metalnih tanjira na konopce kojima su vezivani brodovi prispeli u evropske luke iz udaljenih prekomorskih zemalja, u kojima su harale epidemije kuge i drugih još nepoznatih zaraznih oboljenja. Te epidemije, s vremena na vreme izbijale su i u Evropi. U našim krejevima najviše ih je registrovano u Dubrovniku (oko 30 epidemija) u Zadru (10 epidemija) u Trogiru (5 epidemija), a u susednoj Veneciji bilo ih je registnovano čak 40.

Danas se kod nas i u svetu borba protiv glodara kao prenosilaca infektivnih agenasa i kao štetocina vodi od strane stručnih službi iz domena zdravstva, poljoprivrede i veterinarstva, od kojih svaka deluje u svom delokrugu rada. Delatnost ovih stručnih službi međusobno se isprepliće iz razloga što su metodologija rada, kao i sredstva sa kojima se radi uglavnom isti ili slični.

Cenovnik usluga koje nudimo

Cene za deratizaciju se određuju na osnovu stepena invadiranosti sa štetočinama.

Pozvati na 060 404 71 58 za dobijanje tačnih informacija.

Reference

Poslujemo od 2009. godine i sarađujemo sa preko 3000 zadovoljnih klijenata. Neki od tih klijenata su:

Pijace:

Bajloni, Cvetkova, Vegrap pijaca.

Mesarska industrija “Agrimes”, Barba doo, Radio far.

Pekare:

Skroz dobra pekara i mnoge druge.

Osnovne škole:

Josif Pancic, Marko Oreškovic,

Visoka zdravstvena škola strukovnih studija u

Beogradu, Rektorat Univerziteta u Beogradu,

Osnovna škola ”Kreativno pero”, mnogobrojne

ustanove.

Televizijske kuce:

Happy Tv, Kopernikus, Grand

Production, Preduzece za informisanje i

marketing ”Studio MAG” doo - Obrenovac.

Prodajni lanci:

Homecentar, “Aksa” decija

garderoba, Gigatron, Handy shop radnje itd.

Farmaceutske kuce:

Ivancic i sinovi, Velexfarm,

Biomedika, Clinicanova, Petkovic.

Hoteli:

Excelsior, Mr President, Astoria, Life

Design, Fortuna.

Banke:

Uni Kredit-Rajiceva 27, Erste-Slavija.

Zgrade lokalne skupštine opštine:

Grocka,

Vracar, JP za izgradnju Obrenovca.

Agencija za poslovne registre:

Brankova 25 Beograd, Republika Srbija

Ministarstvo spoljnih poslova:

Kneza Miloša 24-26 Beograd.

Sa Poštovanjem

Dir. Lazić Marko

SLOBODNO NAS KONTAKTIRAJTE